Werkwijze

Werkwijze in het kort

U merkt dat op deze website vanuit de wij-vorm wordt gesproken, want samenwerking is kracht! Zo werken wij nauw samen met de cliënt, collega’s en diverse betrokken partijen en instanties. Zo beschikken wij over een breed en sterk netwerk. Door samenwerking wordt een sterk en veerkrachtig vangnet gecreëerd.

Afspraken vinden over het algemeen plaats bij de cliënt thuis, dit biedt enkele voordelen. Zo kan men besparen op reiskosten en kosten voor kinderopvang maar uiteraard speelt de thuissituatie een belangrijke veilige rol en voelt men zich hier meer op zijn/haar gemak. Overigens omdat financiën zeer persoonlijk zijn en vaak gevoelig liggen, blijven wij onopvallend en verplaatsen ons bijvoorbeeld niet in een auto die van reclame is voorzien. Vertrouwen en integriteit zijn de sleutel tot de oplossing.

Omdat cliënten vaak met een onderliggende reden in financiële problemen zijn geraakt, gaan wij net iets dieper in op de situatie om de reden(en) duidelijk te stellen. Door onderliggende problematiek aan te pakken en daarbij samen te werken met cliënt en diverse instanties, bieden wij de cliënt net die extra zorg.